Beginners
Advanced
סוג קורס *מבואות סייבר למתחילים CSPPבקר SOCמיישמי הגנת סייבר CSPבודקי חדירות-האקינג CSPTארכיטקט הגנת סייבר CSTPמתודולוג הגנת סייבר CSMPמנהל הגנת סייבר CISOקורס ארגוני תפורקורס למדינה זרהרק הודעה
שולח ...
להורדת המדריך המלא למתחיל: לימודי סייבר – לחץ כאן.
לפני שנדבר על לימודי סייבר ואבטחת מידע, חשוב לדעת. ההסברים הללו נבנו על-ידי, על-מנת לסייע למתחילים (בדרך-כלל צעירים), בהעדר אתר ממשלתי המעמיד לרשות הציבור מידע מהימן, מעודכן ונקי משיקולים מסחריים לכל הנודע בעולם לימוד סייבר.
ההסברים “ארוכים”, אך חיוניים. הם נוגעים במישרין ומכריעים באשר לעתידך. לאחר הקריאה, תוכל לבחור מקצוע, לבחור את הדרך למקצוע, לבחור את המקום בו תרצה ללמוד.
ההסברים מחייבים התייחסות לחוקי מדינת ישראל: (א) דרישות מסמך “אסדרת מקצועות הסייבר בישראל” (הרגולציה החדשה) של מערך הסייבר הלאומי במשרד ראש הממשלה, ו-(ב) ומקצועות המקובלים בתעשיית הסייבר בישראל.
הגישה באתר בעניין לימודי סייבר ואבטחת מידע ובכלל, איננה מסחרית, והמכללה ממוקדת בידע מקצועי בעולם הסייבר ובמקצועות המובילים לעולם הסייבר בלבד.
כאשר מתעניינים בלימודים בענף כלשהו, לא בוחרים “קורס”, אלא בוחרים מקצוע – יעד להגעה, ורק אז – לבדוק מהי הדרך להשיגו (קורס / תכנית לימודים). כאשר אנו בוחרים יעד – מקצוע שבו נרצה לעסוק, עלינו להביא בחשבון 3 גורמים: (א) מקצוע שנאהב לעסוק בו, (ב) משהו שאנו מוכשרים לעשותו, (ג) מקצוע שיוכל לפרנס אותנו.
לכן, עלינו לדעת מראש מה הם תחומי הידע של כל מקצוע? מה נעשה ביום-יומנו? כיצד לומדים את התכנים הללו? מה רוצה המעסיק? מהו נתיב ההתפתחות? כיצד מתחילים?
זוהי אולי "שאלת השאלות", והקריטית ביותר לעתידך. זו גם הסיבה שהלימודים מפוצלים ל-"2 קומות", ולא לומדים "הכל בקורס לימוד סייבר אחד".
כאשר "מאלצים" אותך לקורס לימודי סייבר ואבטחת מידע אחד כולל, כבר קובעים את עתידך מבלי לדעת על כישוריך ורצונותיך.
לאחר הלימודים בקומה הראשונה, אתה תדע היטב לאיזה מקצוע תתאים. אתה תדע מה התכולה של כל מקצוע, מה עושים בו, וחשוב ביותר – מה הכישורים שלי ולאיזה מקצוע אתאים. כיצד? קרא הלאה…
תכנית הלימודים של לימודי סייבר ואבטחת מידע נקראת בקומה הראשונה: "מבואות סייבר וניהול רשתות". נלמדים בה הנושאים הבאים:
במהלך 8 חודשי הלימוד בקומה הראשונה, אתה תתוודע היטב גם למהות מקצועות הסייבר שבקומה שמעליך, ותגלה בזמן אמת היכן אתה "חזק", מה אתה "אוהב", והיכן אתה חלש יחסית.
בוחרים רק מקצוע אחד, מהמקצועות הבאים:
כשם שכשנכנסים לעולם הבריאות אין "קורס בריאות", כך גם "אין קורס סייבר".
מערך הסייבר הלאומי איננו מכיר במקצוע הנקרא "סייבר כללי".
כשם שלא לומדים גם "אח מוסמך" וגם "טכנאי רנטגן" וגם "רופא פנימי", כך גם בענף הסייבר לא "מערבבים".
מערך הסייבר הלאומי מבדיל בין המקצועות, כי כך מתנהל ענף הסייבר בפועל.
לעומת זאת, בהחלט ייתכן מעבר ממקצוע למקצוע "בתוך הקומה", ולאחר שנים אחדות של צבירת ניסיון מקצועי, גם מעבר ל"קומה השלישית".
בקומה זו קיימים המקצועות הבאים:
המעסיקים לא אוהבים "פארקוריסטים". בתנאים מסויימים מאוד, לפי החלטתו הבלעדית של היועץ האקדמי, רק בהתקיים אחדים מהתנאים שלהלן, יתאפשר מעבר מקומה ראשונה לקומה שלישית:
קרא על "המטרות" האפשריות: המקצועות עצמם
הבן באיזה "קומה" אתה, הבן (קצת) את המקצועות בקומות העליונות, וקרא על תחום המחשבים בכלל, ועל ענף הסייבר בפרט.
קרא אודות תכנית הלימודים הרלבנטית לך
קריאת תוכנית הלימודים לפני הראיון האישי חשובה מאוד. קרוב לודאי שהיא נמצאת בקטגוריה של "מתחילים". המכללה מקפידה על גישה פתוחה, חשיפת כל המידע, כולל עלויות, פירוט מלא לתכנים, שמות מרצים וכו'
שלח פרטיך
בהודעת "ליצירת קשר" אנא פרט מידע על חפצך, רקע, מטרה. אל תתעצל לפרט ככל שיעלה על דעתך.
שיחה טלפונית
נציג לימודים ישוחח עמך בטלפון ויזמינך לראיון אישי עם מנהל המכללה, אבי ויסמן. הנציג יבקש ממך מספר פרטים על-מנת ללמוד על עברך. פרטים אלו יסייעו ליועץ, עמו תפגש להבינך, להבין את הפערים הקיימים, ולייעץ נכון יותר כיצד להשלימם ללא "הימורים". אנא שתף פעולה ככל יכולתך, המטרה הינה טובה.
הראיון האישי
כל מועמד חייב בראיון אישי עם אבי ויסמן. השיחה עם נציג הלימודים איננה מהווה חלופה לייעוץ האישי ולבדיקת ההתאמה. זוהי הדרך היחידה שמאפשרת לימודים מקצועיים למתחילים ולמקצועות הסייבר (עבור קורסי הכנה להסמכות בינלאומיות בלבד, אין חובת ראיון, אך הדבר מומלץ). לא ניתן לייעץ לך ללא מגע ישיר ובלתי אמצעי.
“להמשך הבנתך המלאה, עבור לדף
היה/י סבלני וקרא עד הסוף. הקריאה תשפר את יכולתך לקבל החלטה כה חשובה ותחסוך לך טעויות אפשריות.