ואצאפ

מהי הדרך שבה אני חונך עובד חדש

כחלק מהיותי מרצה בעולמות הגנת הסייבר וגם אחרי 14 שנות ניסיון בעולמות התקשורת ואבטחת מידע החלטתי לחלוק איתכם בכמה פוסטים שיתנו לכם זווית קצת אחרת על היומיום.

כחלק מהיותי מרצה בעולמות הגנת הסייבר וגם אחרי 14 שנות ניסיון בעולמות התקשורת ואבטחת מידע החלטתי לחלוק איתכם בכמה פוסטים שיתנו לכם זווית קצת אחרת על היומיום.

 

ובפוסט הראשון מהי הדרך שבה אני חונך עובד חדש:

 

אז דבר ראשון כבר בתהליך המיון אני מתחיל להכיר את העובד ומבין מה הן החוזקות שלו ומה החולשות שלו למשל: האם הוא טוב בעולמות התקשורת נתונים , האם הוא כבר צבר ניסיון בתפקידי מיישם אבטחת מידע , האם הוא אוהב לפתח קוד וכו'.

 

אחרי שהעובד נקלט לצוות אני משתדל להכיר את העובד יותר לעומק ומנסה להבין למה הוא יותר מתחבר ואיפה יותר התשוקה שלו , לדעתי חשוב להתאים את המשימות לאופי של העובד כי כשמבינים מה מניע את האדם ומה התשוקה שלו בדרך כלל התוצאות יהיו יותר טובות.

חשוב להבהיר שלא תמיד ניתן לקשר בין המשימות לתשוקות של העובד. המציאות היא שתמיד יהיו מטלות שאנחנו פחות אוהבים לעשות זו המציאות

 

מדוגמא אישית אצלי בצוות הבנתי שאחד העובדים שלי נהנה לכתוב סקריפטים בקוד אז מה שעשיתי מכאן היא למנף את היכולות שלו למטרות הצוות, למשל ביצוע אוטומציה למשימות חוזרות ותאמינו לי שבעולם מיישמי הגנת הסייבר יש הרבה משימות חוזרות.

 

היכן שיש נקודות חולשה אני נותן חניכה שהיא קצת יותר אישית למשל אם העובד לא חזק בעולמות התקשורת נתונים שהיא אבן ייסוד בעולמות הגנת הסייבר הדרך הטובה ביותר היא לקחת פרויקט כחלק מהמשימות בצוות וללוות את העובד יד ביד בשלבים הראשונים.

 

בנוסף אני משתדל ליצור לעובד מפת דרכים שבה הוא ילמד קורסים מקצועיים שיחזקו אותו לאורך הדרך על מנת שהוא יבצע את התפקיד שלו בצורה הטובה ביותר.

 

במידה והפוסט הזה דיבר אליכם אשמח לשמוע את דעתכם והאם אתם מתחברים לתכנים הללו שאדע מה לשפר/לשמר.