איך עושים הסבה מקצועית לסייבר, גם עם תואר בתחום אחר?
מדריך: איך עושים הסבה מקצועית לסייבר, גם עם תואר בתחום אחר?
בעולם אבטחת המידע מחפשים אנשים גם בני 50 וגם אחרי תואר ראשון ושני, בכל תחום; הביקוש לא מפסיק לגדול, ובצדק. מדריך זה יסביר לכם מדוע, ואיך קורס סייבר יקח את הקריירה שלכם למקומות יציבים ונוחים מאי פעם.
בשעה טובה, סיימתם תואר, ועכשיו תבוא סטירה מהחיים עצמם: זה לא משנה אם למדתם מנהל עסקים או משפטים, אם התואר הוא במדעים מדויקים כמו מתמטיקה, פיזיקה וכימיה - או בביולוגיה ימית: בישראל של היום נורא קשה למצוא עבודה במה שלמדתם.
לא מפתיע, כן? הכאוס הביטחוני מטיל צל ענק על הכלכלה וחברות מעדיפות לשבת על הגדר ולא להתרחב או להמר על ג'וניורים. וכך מוצאים עצמם בוגרי תארים אחרי שנים של השקעה והוצאות, מחפשים עבודה בתחומים קרובים ומתאכזבים גם שם. אבל יש גם חדשות טובות: עולם הסייבר מחפש גם אנשים שלמדו דברים אחרים, ובתעשיית אבטחת המידע הביקוש לא מפסיק להתפוצץ.
הסבה מקצועית לסייבר: גם צעירים, גם בני 50
בעולם אבטחת המידע המקצועי ישנם הרבה סוגי תפקידים, שמצריכים ניסיון שונה וגישה שונה - והחברות מחזיקות בגישה מאוד נדירה בהייטק: יש מקצועות סייבר שמקבלים אליהם גם ישראלים בני 50 ו-55 - ואלו מקצועות מעניינים ומשמעותיים - לא לשבת בכניסה של חניון. זה לא נכון לגבי כל מקצועות אבטחת המידע: למשל, יש תפקיד שנקרא Whitehat Hacker ובו יסתכלו על בני ארבעים כמו על סנטה קלאוס - כי הם ייראו זקנים כמו הקוטב, ובעיקר בדיוניים. אבל מגוון התפקידים והביקוש בשטח מאוד גדולים, ולא מצטמצמים כמו שקורה בשאר המשק הישראלי בשנה האחרונה.
עבודה בסייבר בישראל: איך הביקוש לא יורד?
ככל שהעולם מוטל למשברים כלכליים יותר חמורים ומורכבים - אם בגלל מלחמות ופוליטיקה, אסונות טבע ומשבר האקלים, ואם בגלל שינויי רגולציה ומלחמות סחר, כך מזנקת פעילות ההאקרים. פושעי סייבר מכל סוג מקבלים זריקת מוטיבציה להכות ולגנוב כספים ומידע, להטיל אימה ולשבור עסקים בכל גודל - מפיצריה שכונתית, דרך תאגיד ענק ועד מוסדות ציבור כמו בתי חולים. בהתאמה, מזנק גם הביקוש למוצרי ושירותי אבטחת מידע, ולאנשי סייבר מעולים בכל הרמות. לא פלא שגוגל קנתה את חברת Wiz ב-32 מיליארד דולר; אתם יודעים מה וויז עושה? אבטחת מידע בענן, בשיטה מאוד גמישה שקוסמת להרבה מאוד לקוחות. ולכן, קל לראות למה הסבה מקצועית לסייבר היא בחירה נבונה מאוד, במיוחד פה בארץ.
למה ללמוד סייבר?
ישנם ישראלים שסיימו תואר או נמצאים במהלכו, ולא מתעניינים באבטחת מידע, בטענה שאינם רוצים להיות האקרים או מתכנתים. סייבר? הם אומרים, וואלה לא בשבילי. אבל סייבר הוא עולם הרבה יותר רחב ממה שנהוג לחשוב, ויש בו מקצועות מאוד שונים שברובם ההכשרה בכלל לא מחייבת רקע בתכנות. יש מקצועות בהם יצטיין מי שיש לו חוש בלשי ואוהב עבודה מתודית ומסודרת, בעוד באחרים יצטיינו אנשים סופר-יצירתיים שעובדים בפרצים, ויש מקצועות בהם מצטיינים דווקא בעלי הפרעת קשב וריכוז. במקצועות סייבר מסוימים צריך חוש טכני בעוד באחרים כישורים חברתיים יתנו יתרון ענק.
איך עושים הסבה מקצועית לסייבר?
החכמה היא לדעת איך להיכנס לתחום, ובמה להתמקד. קריטי לבחור במסלול הכשרה מתאים, במקצוע שלא רק נשמע לכם מעניין או מגניב או רווחי - אלא כזה שגם לכם אישית יהיה יתרון בו, ולא תתחילו רק כדי להפסיק. ופה נכנסת מכללת See Security, שהיא הכי גדולה, ותיקה ומקיפה בישראל למקצועות אבטחת המידע, ועובדת עם משרד הביטחון וארגונים גדולים.
הקים אותה אבי וייסמן, שכבר יותר מ-20 שנה פוגש אישית חבר'ה בדיוק כמוכם, מבין מאיפה הם באו, מסביר להם בצורה הכי תכל'סית איך עובד עולם הסייבר ואיך ישתלבו בו הנטיות המקצועיות הטבעיות שלהם - ויודע להפנות אותם למסלול שהכי נכון עבורם. אלפים של בוגרים יספרו לכם: בזכות וייסמן בחרתי נכון, צמחתי והקריירה שלי עובדת יופי.
אז מה למדנו? שבמקום להתייאש משוק העבודה המקומי, עדיף לבוא ולספר לאבי וייסמן מה מעניין אתכם, ולקבל טיפ אישי מהאדמו"ר של הסייבר בארץ הקודש. עולם הסייבר פתוח לכולם, וחבל לפספס קריירה יציבה, מעניינת ומתפתחת.